Заразили

Микола Щома
Заразили

Планету нашу заразили,
В керівництво вибрали
-- Діячів негідних:
політичних дурнів
та зрадників країни...

А що ж тепер робити?..
Не довго думати --
Рукава сорочки закотити,
Штани скоріше підв’язати,
Ботинки взути, шапку надіти,
Віддатися в пошуки нового строю
-- В якім булаву волі,
родині батьківщини, можливо дати!

Все що минуло, минулим стане.
Забути -- його не забувати...
Так щоб ніколи більше не вернулось,
Колиб із нову дурний політик
Якось задумає захопити,
У свій карман, народа сили;
Та й з них пошити собі жупан.

Планету нашу заразили.
Антидота шукаймо -- він бо є.
Очистімо планету та все що наше є!