Январское, крещенское, на укр

Натуличка
                21 січня мені пощастило побачити
                у небі окрай веселки


В зимку, ух - мороз у днину,
У ту пору, за годину,
Де підсяйні хмарки
І чутка хода по снігу,
Легкий дотик, в небо лину
Під окрай веселки...


    *  *  *


В променевій площині: д-и-х
Роздивитись візерунок встиг
Ах...яка краса!
Як у діда у Морозка
Кучерява є бородка,
Що ховає в пояса...


    *  *  *

Сонце вийшло в повний зріст
Від морозу певний хист...
Босоногим на снігу: "Ух"!
У криниці та з відра: "Гух"!
А від мене, як від сонця
Відблиск пари: "От як"!


    *  *  *


Промінь сонця не зломити!
На якусь мить затулити
То й що?
Рух навколо...життя рух
Вічність істин вабить слух
На що?
Щоб навколишнє любити,
Щоб духовно збогатіти
От що!


   *  *  *


Кохання не бува ізгоєм!
На всі питання: "За що то є"? -
"Дарує Бог нам почуття",
Щоб не впадали в забуття!

                30.01.2014