Лезгинкадин кьуьлуьвай я

Сажидин Саидгасанов
Шаирвилин кьудрат гана лувариз,
Хайи халкьди акъудна зун цавариз.
Зи гьар са югъ ухшар авун сувариз,
Къадим лезги чиливай я чиливай!

Гьар са кІвалах туькІуьн жуваз кІанивал,
Аллагьдин пай гун я рикІин къенивал.
Зи, галат хьун чин тийидай, диривал,
Сарубугъда къуьлуьвай я, къуьлуьвай!

Вафалу хва хьун паталди халкьариз,
Гьазур я физ цІунни вацІун юкьвариз.
Лигимвал гун течир гьулдан-ракьариз,
Дерин касдин гьуьлуьвай я, гьуьлуьвай!

Шаир хьунухь регьят тир са кІвалах туш,
Мидаим яд авачирди - булах туш.
Ни лугьуда, зи рикІ цав хьиз мублагь туш?
Акьулдин сир – кьиливай я, кьиливай!

Дегь девиррин баркалладин ад хьунухь,
Къагьриманар лигимардай чад хьунухь,
Дуст халкьарихъ фикир, хиял сад хьунухь,
Дагъвияр тир виливай я, виливай!

Сажидиназ Ватандилай масанди,
Тахьун – бахт я, ганвай гьар са инсанди.
Белки, чун чаз хьунухь икьван хъсанди,
Лезгинкадин кьуьлуьвай я, кьуьлуьвай!