Конкурс

Максим Чалов
Для когось схожий на забаву,
Для когось на веселу гру.
Для мене ж це важлива справа
Математичний «Кенгуру».

Щоб в конкурсі перемагати,
Готуються всі добре, бо
Потрібно множити, складати
І інше знати, крім того.

А цифри ті такі веселі.
Хто каже, що вони сумні?
Кружляють, мов на каруселі
Та думки плутають мені.

Але здаватись не збираюсь,
Я ж конкурсант у «Кенгуру».
І цифри ті я намагаюсь
Скласти у формулу одну.

І вже не скачуть, а тихенько
Стали у зошиті стояти.
Ця перемога хоч маленька,
Але значною може стати.

Одне за одним – всі завдання
Лягли у зошит, здаючись.
Задачі, креслення, рівняння,
Для всього рішення знайшлись.

Час нагородження настав
І в руки з гордістю беру
Диплом, який я так чекав.
Я  - переможець «Кенгуру».
(29.01.2012)