Въздишка

Дима Политова 2
В зелен миг
прелива вино
и шуми, и струи -
глътка въздиша...
...А през риза прозрачна
гръд,като лунен камък
бяла,
отпива еликсир,
с парливост и нюх.
Какво питие
със жило
на влечението...