Вииторул

Елена Баеш
Пын-ла варэ май сынт ынкэ зиле,
Кымпий одихните-н омэт,
Копачь каре фак гэлэжие
Ши вынтул че-о я ындэрэт.

Ши каса мя некуноскутэ,
Ши-ун кынтек уйтат, де кындва,
Копилул че ворба мь-аскултэ
Апой ва плека ундева.

Ва вени сэ мэ вадэ вреодатэ,
Ва вени сэ ынтребе че фак,
Мына калдэ, пунынд-о пе фацэ,
Ымь ва да пикэтура де ляк.

Тоатэ сяра вой ста ла ферястрэ,
Сэ о каут пе-ун друм инфинит
Кяр пе еа, ку фундицэ албастрэ,
Пэрул алб ын косицэ-мплетит.