Че тимпурь ау венит...

Елена Баеш
                "Не путем опри орькынд ын тимпул уркэрий,
                дар ничодатэ ын тимпул коборырий"
                (Наполеон Бонапарт)
Грэбит е тимпул зиуа, грэбит е тимпул ноаптя,
Ной тречем пе алэтурь де тоць чей трекэторь,
Ын минте спунем "Бунэ!", дар гласул ну се-ауде,
Сынтем стрэинь ку тоций, уйтэм де виитор.

"Салут!" ымь зиче ярба, че-мь штерже обосяла
Пичоарелор трекуте пе еа де-атытя нопць.
Пэдуриле-нфлорите мэ штиу ши мэ алинтэ
Ку фылфыит де фрунзе, ку пьерсичий сэй копць.

Сынтем ку тоций оамень, дар ам уйтат де-ачаста,
Се штерже ал меу умэр де-ун умэр ымпетрит,
Стэ немишкат стэпыну-й, ши нич мэкар сэ-нтоаркэ
Привиря са рэчитэ...
Че тимпурь ау венит...