З повторюваними думками

Олег Харьковский
Пройшовши кілометри збочень,
І міліметри чистих дум
Твоя непроханая гордість
В мій сором б`є цвяхами сум.

Не бачити б того, що робиш,
Не відчувати сто разів
Твоїх недоторканих стогнів;
Вологість тисячі морів.

Якби мені хоч довелося
С тобою випити в кінець
Твоїх страждань, твоїх турботних
Думок - зійшов би нанівець.

Та все ж давно уже минуло,
І попри злочини життя
Твоя розважлива наснага
Все ж не звела нас до пуття.