Навiщо тримати

Олег Харьковский
Я тримаю в своїх долонях
Почуття тих шалених днів
Коли пісні складалися в стогони
Коли я тебе під руку вів.

Я тримаю в своїх юних скронях
Речі інших, не рідних людей
Їм від мене багато не треба -
Донести їх лишень до дверей.

Я тримаю в очах темно-чайних
Справи страчених начебто мрій.
Якби за руку спіймано навіть —
Мене листя сховає в собі.

Я тримаю в долонях всю решту,
Що залишилася по тобі.
Я спокійно чекаю арешту,
А ти — руки тримаєш чужі.