Вряу сэ вэд ла мине-н царэ

Елена Баеш
                "Фиекаре ом е о ынтребаре
                пусэ дин ноу спиритулуй Универсулуй"
                (М.Еминеску)
Вряу сэ вэд ла мине-н царэ
Оамень нумай феричиць,
Деши тимпул ый омоарэ,
Деши сынт ей пря грэбиць.

Вряу сэ вэд ла мине-н царэ
Оамень каре штиу сэ спере,
Деши вяца е амарэ
Ши е плинэ де дурере.

Вряу сэ вэд ла мине-н царэ
Оамень кэрора ле пасэ
Де а лор лимбэ-комоарэ,
Ши де касэ, ши де масэ.

Вряу сэ вэд ла мине-н царэ
Оамень каре пот сэ лупте,
Каре зилник вэд афарэ
Не-нцележерь не-нтрерупте.

Вряу сэ вэд ла мине-н царэ
Оамень каре повестеск:
"Вяца ну е о поварэ,
Вяца-й дар думнезееск!".