Лягэнул мамей

Елена Баеш
Дескопэр вяца ку ынчетул
Прин тимпул збучумат трекынд,
Симт ун чева че мэ май лягэ
Де-ачест попор, де-ачест пэмынт.

Дежа косит е спикул галбен,
Е мэчиешул рош ла кип,
Ми-й чел май драг ал мамей лягэн,
М-алинт ку-ал врабией «чирип».