Изворул

Елена Баеш
Ла хотарул унуй сат, суб о салчие плетоасэ
Ла изворул шерпуит се жука фата познашэ
Апа рече, кристалинэ, се скуржя ынчет ла вале
Стрекуратэ суб тулпина ынекатэ ын кристале.
Соареле ын диминяцэ разеле-н извор ышь спалэ,
Черул одихнеште-н апэ обосяла ануалэ,
Тоатэ лумя ынсетатэ ла извор е феричитэ
Ну май вря нимик цэранул, декыт апа ындулчитэ.