Тоамна

Елена Баеш
А венит асярэ ын хайнэ богатэ,
Сэ трезяскэ-н помь фрика де нинсорь,
Пэсэрь кэлэтоаре ку дорул де ватрэ,
Се ауд трекынд кырдурь де кокорь.

Довадэ-адевэратэ: плой ынчеп сэ кадэ,
Кымпул чел пустиу ярба рисипинд,
Есте тоамна дулче, токмай аштептатэ,
Тоамнэ е афарэ, тоамнэ е ын гынд.

Брума е кэзутэ, гой копачь пе страдэ,
Пикурэ плоица, вынтул е ын той,
Тоамна аурие весел стрынже роада.
Фрукте ши легуме: тоате пентру ной!