Кувынтул

Елена Баеш
Симцям кум ми се нэруе сперанца:
О темелие трайникэ де дор,
Сау поате кяр де вис дин диминяцэ,
Пробабил, темелия флорилор.

Трэеск о вяцэ–плапумэ бродатэ
Ку фире аурите ымпрежур,
Цесутэ мий де зиле фэрэ капэт
Де доуэ блынде мынь нумите «Соартэ».

Се паре, ынсэ, тотул се дестрамэ,
Кэч ынтр-о зи, аша, дин ынтымпларе
О ицэ а скэпат-о Цесэтоаря,
О ицэ сингурэ, дар дулче ка о поамэ.

Ау ынчепут сэ пярэ дин симциря-мь
Супербе, фасчинанте, дулче висе
Че се лэсау мынате валурь-валурь
Абя-абя де гындурь-парадисе.

Ерау гоните мий де сентименте,
Куренць хаинь ай вынтулуй де ярнэ.
Пэря ун хаос… Песте вырф се тоарнэ,
Кувынтул мэ дезмярдэ ку таленте…