Еу ши пианул

Елена Баеш
                "Фокул ынтэреште ынтотдяуна чея
                че ну поате диструже"
                (Оскар Уаилд)
Дежетеле-спикурь, тремурынд адунэ
Нотеле тристеций пе пианул меу,
"До-ре-ми" се-ауде, яр апой тэчере
Ши ынчепе гласу-мь а кынта дин греу.

Стригэтул дин суфлет нимень ну-л ауде,
Доар екоурь плине де-ун асемень дор.
Яр ынчерк пе ноте сэ аштерн ун кынтек.
Ку пианул астэзь ам кынтат ын кор.

"До-ре-ми" ши ярэшь гласул е товарэш,
Пе алб-негру-н трякэт згырый немилос.
Унде ешть ту, музо, вино ши май штерже
Версуриле гоале дин ноте де присос.