Ну скимб ноаптя пе чинч зиле

Елена Баеш
Куй сэ-й спун, ка сэ мэ крядэ кэ ымь плаче часул нопций,
Кынд ын жур ну есте нимень, нумай ноаптя-н фаца порций.
Чине е, ка сэ аскулте, кум ымь рыд токмай ши окий,
Ну е нимень сэ аудэ скырцыинд ын ноапте трункций.

Фуже сынжеле прин вене, инима тот май вибрязэ
Ши ну пот сэ рыд ын хохот, кэч копилул доарме-н касэ.
Ымь штерг жяна ридикатэ, ымь симт бузеле амаре,
Веселия-н пепт мэ бате, кум ун вынт се збате-н маре.

Ну скимб ноаптя пе чинч зиле, каре пар а фи етерне,
Кэч ми-й бине аштернутэ пе ун пат ку шапте перне.
Доамне-ць рог минуне маре, сэ мэ лашь аша, ка-н ноапте:
Феричитэ, зымбитоаре (доар де ынмулцит ла шапте).