Копилэрия

Елена Баеш
Прима зи де шкоалэ, примеле емоций,
Прима мя юбире, примул валс де флорь,
Привеск прин присма анилор ши ну-мь вине а креде:
Сынт чя май феричитэ, сынт плинэ де амор.

Аша с-а скурс ши тимпул, де кынд ерам копилэ,
С-а спулберат, асемень унуй парфум де кринь,
Алерг дупэ трекуту-мь, ыл каут принтре фрунзе,
Дар се стрекоарэ-н палмэ ка роуа де пе спинь.

Дар ну-й ачелашь лукру, кэч ну те май поць смулже
Дин лумя чя май маре, ку-адевэрат а та,
Поць фи копил ын суфлет ши сэ те симць копилэ,
Копилэрие скумпэ, копилэрие дулче.