Пэринций

Елена Баеш
Висе дин трекут, висе де апой,
Ам висат о вяцэ сэ девин ка вой:
Сэ-мь едук копиий, каса с-о-нгрижеск,
Зи ши ноапте-алэтурь де чел че-л юбеск.

Гындурь ынширате, гындурь дин трекут...
М-ам гындит сэ ам тот че аць авут:
Касэ, флорь пе масэ, оаспець аштептаць,
О грэдинэ плинэ ку бужорь рошкаць.

Кынтече бэтрыне, кынтече де лягэн
Мь-ау кынтат пэринций, акум еу ле кынт,
Фийчий меле скумпе-й кынт сярэ де сярэ,
Феричиць пэринций, феричитэ сынт.