Уйте, мамэ, че мулт м-ам скимбат

Елена Баеш
                "Фиекаре копил есте ун артист.
                Проблема есте кум сэ рэмынэ ун артист
                ши дупэ че ва креште!
                (Пабло Пикассо)
Уйте, мамэ, че мулт м-ам скимбат!
Пробабил сынт фийка ла каре-ай висат:
Веселэ, фрумоасэ, фэрэ фикциуне,
Фэрэ висе марь, дар ку скопурь буне.

М-ам фэкут путерникэ, сау ынчерк сэ пар.
Унеорь аша е, алтеорь - бизар.
Адолесченца мя демулт е пе сфыршите,
Матурэ сынт акум ши мулте-с реушите.

Май ерь ентузиастэ ши кяр егоистэ,
Вроям сэ фиу доар прима, ну езитам сэ риск,
Путям сэ-нот дистанце ла фел ка о брасистэ
Ши кяр де ера греу, еу ажунжям ла писк.

Уйте, мамэ, че мулт м-ам скимбат!
Пробабил сынт фийка ла каре-ай висат...