Алинтэ-мэ, мамэ...

Елена Баеш
                "Думнезеу ну а путут фи
                претутиндень,
                аша кэ а креат
                мамеле"
                (проверб)
Алинтэ-мэ, мамэ, ку фрунза де нук,
Сэ ну вряу де-акасэ ничкынд сэ мэ дук,
Дансязэ-мь, мэйкуцэ, ку паший ушорь,
Вегязэ-мэ, мамэ, мэкар пынэ-н зорь.

Алинтэ-мэ, мамэ, ку фрунза де тей,
Мэ лягэнэ кынтекул окилор тэй,
Акоперэ-мь капул ку палмеле мой
Ши ну мэ лэса сэ плек ынапой.

Алинтэ-мэ, мамэ, ку фрунза де мак,
Май стай лынгэ мине аич, лынгэ праг,
Дэ-мь мыниле тале. Вай, кыт сынт де речь!
Те рог, де ла ной, ничкынд сэ ну плечь.

Алинтэ-мэ, мамэ, ку фрунза де плоп,
Вряу тоатэ тристеця пе вечь сэ ць-о-нгроп,
Адоарме-мэ, мамэ, суб векюл салкым,
Мэкар пынэ-н зорь копил сэ рэмын.