Буникуца

Елена Баеш
Дой окь бэтрынь, сэтуй де вяцэ,
Де ань бунь ын плете-й чацэ.
Ши пичоареле май мишкэ
Лынгэ фийка че-й амикэ.

А авут буника соартэ:
Де пэринць сэ се деспартэ,
Аштептынд дин зорь ын ноапте
Сэ се одихняскэ-н спате.

Еа тоатэ вяца о мунчисе,
Яр зилеле ый трек ка-н висе,
Демулт еа моартя о аштяптэ,
Дар еа о мутэ ла о парте.

О цине ынкэ, кэч май аре,
Пе семне, диминець суб соаре,
Ши еа ла Думнезеу се роагэ
С-о ласе кыт е вяца драгэ.

Ши оаспець ый май вин ын сярэ,
Сэ-й май сэруте бузишоара,
Ку тоць се штие доар де буне,
Еа алций скупць ну аре-н луме.

А сфэтуит пе тоць де тоате,
Кум е май бине, че ну се поате,
Май рэсколеште-н аминтире
Пе тоате че ле-а дат читирий.

Еа е мереу ку окий-н заре,
Ку гындул кэ ярэшь апаре
Ун суфлет драг, сэ-й калче прагул,
С-о стрынгэ-н брац, сэ-й чарэ сфатул.