Хай сэ ворбим

Елена Баеш
Хай сэ ворбим, кэч ну-мь ажунже сунет,
Хай сэ ворбим ка ерь, алалтэерь…
Еу штиу кэ-ць есте фрикэ де-ачест тунет,
Хай сэ фужим прин плоае пе кэрэрь.

Спуне-мь чева, к-ун глас ка алтэдатэ,
Сэ ну май тачь, кум ай тэкут кындва,
Дакэ дорешть, те-нтреб нумай одатэ:
Сэ те аштепт сэ вий де ундева?

Ам аштептат мулць ань ши мулте зиле
Ши май аштепт о клипэ нумай азь,
Спуне-мь чева, сэ скриу пе доуэ филе
Деспре дой стропь пердуць пе ун образ.

Хай сэ ворбим ын шоаптэ, пе тэкуте,
Фэрэ кувинте фалсе де присос…
Аш вря сэ штиу пе чине, кынд ши унде
Ту ай юбит ла фел де аморос.

Хай сэ тэчем… Хай тачь де астэ датэ,
Ымь есте тотул клар ши ынцелес:
Мэ май юбешть май мулт декыт вреодатэ,
Дар вряу сэ тачь кэч еу ну те юбеск.