Арункэ-мэ ла фунд де маре

Елена Баеш
Ажутэ-мэ акум сэ мэ трезеск,
Избеште-мэ де тине доар пуцин,
Фэ сэ те-ауд, дар ну ын мод фиреск,
Мий сете яр, дар вряу сэ ымь ревин.

Дэ-мь вое ту сэ мэ май рэтэческ,
Кулеже-мэ апой ын пикэтурь,
Ну мэ руга дин ноу сэ те юбеск,
Кэч яр вей нимери ын авентурь.

Ридикэ-мэ пе вал де очеан,
Сэ вэд де сус че-й стинс де-алалтэерь,
Че е кэлкат де тине ан де ан,
Бэтут ын несфыршителе кэрэрь.

Арункэ-мэ ла фундул уней мэрь,
Купринде-мэ кыт н-а принс а сека,
Ши кынд ми-й драгэ лумя, фэ ка ерь:
Арункэ-мэ ла мал ши поць плека.