Ун вис

Елена Баеш
Ам ешит ла о плимбаре ын ноапте...
Симцям кэ ам невое де апэ,
М-ам предат ынтунерикулуй тоатэ
Суб ун чер ку склипирь ын плеоапе.

Апой пе суб норь лэкримаць
Ам зэрит луна плинэ ши калмэ,
Десэвыршитэ е ноаптя дин палмэ,
Клипоческ фелинарь ынтристаць.

Пресэрез мий де пашь пе алей,
Ярэ тимпул ышь хыршые часул,
Тоате стелеле пар мичь ка прафул,
Е грэбитэ ши ноапте-н скынтей.

Тремурам, ну де фриг чи де тямэ
Акушорул дин час н-аре трябэ...
Ам дескис окий бруск, яр деасупра-мь
Ерай ту, фрунтя нетезинду-мь.
А фост вис... Мэ трезисем ын грабэ.