М сяць

Наталия Лисса
Чом ти світиш місяченьку
В вікна зазираєш?
Подивився на невтішну
Й долі не спитаєш?
Не спитаєш, не розкажеш,
Мене не жалієш,
Де він любий не покажеш,
Що мене не гріє.
Жалю в серці вже не має,
Виплакані сльози,
Чи жива, чи помираю,
Чи в душі морози?
Сама долю розгнівила
Косу розплітала.
Налюбився, надивився,
А я покохала.
Не світи так місяченьку,
Сліз моїх не видай.
Тільки зіроньок на небі
Хоч трошки розкидай.