Ам вэзут

Елена Баеш
                Дедикацие луй Д.Р.Н.
Мь-ам вэзут вииторул ку тине
Ынтр-о касэ кум нума-н повесте,
Ку флорь албе ка мьезул де пыне,
Ку перделе-азурий ла ферестре.

Ам вэзут кум стай сяра ла ушэ
Ши м-аштепць сэ-ць апар май апроапе,
Пас ку пас еу сфыршеск кэрэруша
Ши тимидэ ыць густ дин плеоапе.

Ць-ам вэзут доуэ мынь кэлэтоаре
Пе-ай мей умерь, че мулт ыць дук дорул,
Доуэ инимь пе вечь юбитоаре,
Доуэ вьець дин юбире-шь яу зборул.