Лумя ноастрэ

Елена Баеш
Атырн де привиря та арипь де ынжер,
Крезынд кэ е тимпул сэ фак лумя ноастрэ:
О луме, кынд черул ничкынд ну ва плынже,
Мий де лалеле кэзуте-н ферястрэ.
Ва нинже ку-ароме де луаре аминте,
О луме, ын каре е линиште, паче,
Яр клипеле фак тимпул ностру куминте,
Де драгосте гура делок ну не таче.
Лумина респирэ прин ной, спынзуратэ
Де-ун зымбет май калд декыт юлие вара,
Кынд шоаптеле нопций ын палме кулкате
Кулкуш шь-ау фэкут ши пе ной не кулкарэ.