Ыць май дедик о поезие

Елена Баеш
                Пентру Е.Е.Е
                "Лумя редевине ноуэ
                ку фиекаре копил
                каре интрэ ын вяца ноастрэ"
                (Роберт Броулт)
Че пот акум еу сэ-ць офер,
Кынд н-ам нимик май скумп ка тине,
Пот сэ-ць дедик нумай ун верс,
Че-л моделез дин серь сенине.

Кынд клипе кад суб палма мя,
Чя остенитэ де скрисоаре,
Илузий вий рупте дин стя,
Дин разе-аскунсе дупэ соаре.

Кынд ну май ам декыт о зи
Сэ скап де триста пликтисялэ,
Сэ май пэшеск прин поезий
Фэкынд талент дин букисялэ.