Те юбеск

Елена Баеш
                Пентру Е.Е.Е
                "Копилул требуе сэ штие кэ есте ун миракол,
                де време че де ла ынчепутуриле лумий
                ши пынэ ла сфыршитул ей,
                ну а май фост ши ну ва май фи
                нич ун копил асемень луй"
                (Пабло Касалс)
Те юбеск кум юбеск диминециле
Пря девремь ши курате ка лакрима,
Каре лин не акоперэ фециле
Ши не-алунгэ дуреря ши патима.

Те юбеск кум юбеск фрунзеле,
Кынд се тоарнэ дин рамул местякэнулуй,
Аурите де блындул октомбрие,
Аштернуте ын фаца прагулуй.

Те юбеск кум юбеск примэвериле
Ынтырзияте, дар мулташтептате,
Ымплетинду-шь переке кэрэриле
Ынчепуте, дар нетерминате.

Те юбеск кум юбеск флориле,
Че апар ын клипеле дулчь
Ши не-алинтэ пын-се вэд зориле,
Де врей ярэшь ла сомн сэ те кулчь.

Те юбеск кум юбеск дялуриле,
Каре сынт май ыналте ка черул
Ши не вэд, кынд се клатинэ валуриле,
Кынд пуцин е уйтат адевэрул.

Те юбеск кум юбеск нопциле,
Че ку плапума-й моале не-акоперэ,
Дескизынду-шь кыт май ларг порциле
Еа не скрие-н а са каподоперэ.