Скумпа мя, стай лынгэ мине

Елена Баеш
                (С.Есенин «Дорогая, сядем рядом…»)
Скумпа мя, стай лынгэ мине,
Окь ын окь сэ не привим,
Вряу, сорбинду-ць дин привире
С-аскулт вынтул висколинд.

Тоамна ку-аурите фире,
Вица чя де пэр бэлан –
С-ау ивит ка мынтуиря
Неастымпэратулуй голан.

Мь-ам лэсат демулт еу сатул,
Унде тотул е-нфлорит
Дин ораш амара славэ
Врынд с-ажунг ненорочит.

Ам воит сэ пот куноаште
Май профунд грэдина, вара,
Унде су бун кынт де броаште
Мэ фэчям поет ын сярэ.

Аколо е ачеяшь тоамнэ
Ун арцар ши-ун тей ла жям,
Рамуриле-мынь ындямнэ,
Кэутынд пе чел че-й ням.

Дар демулт ей ну-с пе луме,
Луна стэ ла цинтирим,
Раза кручилор ле спуне
Кэ ши ной о сэ веним.

Кэ ши ной ку вьець пердуте
Тот вом ста суб бэлэрий
Друмуриле вал фэкуте –
Букурия челор вий.

Скумпа мя, стай лынгэ мине
Окь ын окь сэ не привим
Вряу, сорбинду-ць дин привире
С-аскулт вынтул висколинд.