Местякэнул

Елена Баеш
                (С.Есенин «Берёза»)
Стэ бэлай местякэнул
Суб ферястра мя
Алб е песте рамурь
Ши куприндс де ня.

Пе кренгуца-й моале
Албе флорь й-а пус
Ши-а цесут озоаре
Албе пынэ сус.

Ши тот стэ местякэнул
Ын сомну-й лиништит,
Пылпые ши фулжий
Ын фокул аурит.

Зэриле алене,
Ын жур околинд,
Скутурэ пе рамурь
Ку ун ноу аржинт.