Мэ трезеште мыне деграбэ

Елена Баеш
                (С.Есенин «Разбуди меня завтра рано»)
Мэ трезеште мыне деграбэ
О, мэйкуца мя рэбдэтоаре!
Вой плека пе потекэ ын грабэ
Сэ-мь ынтымпин амикул ын заре.

Токмай азь ам вэзут ын кымпие
Урме лате де роць ын поянэ
Вынтул фаче суб норь гэлэжие
Ку а са аурие короанэ.

Ел ын зорь ва ынчепе галопул
Кушма–лунэ трынтинд суб туфиш
Ши збурдынд репезитэ о япэ
Флутурасе дин коадэ фуриш.

Мэ трезеште мыне деграбэ,
Ын одае луминь апринзынд
Кэч с-а спус кэ-н Русия де трябэ
Еу поет мэ вой фаче курынд.

К-ой кынта деспре-амик, деспре тине,
Деспре собэ, кокош ши копачь
Ши пе кынтекул меу се ва-нтинде
Лапте де ла рошкателе-ць вачь.