Ка ши алтеле, симплэ ту ешть

Елена Баеш
                С.Есенин «Ты такая ж простая, как все»

Ка ши алтеле, симплэ ту ешть,
Ка о сутэ де мий дин Русия ноастрэ.
Рэсэритул солитар ыл куношть,
Ши дин тоамнэ рэкоаря албастрэ.

Амузант инимьоара мь-ам липит,
Ши простеште гындул л-ам окупат.
Кипул тэу де икоанэ смерит
Ын капелеле Рязанилор е атырнат.

Пе ачесте икоане скуйпам,
Онорам виоленца адеся,
Яр акум ынэлцэтоаре ам
Кувынте дин кынтече алесе.

Ын зенит ну вряу сэ збор,
Трупул меу пря мулте чере.
Ал тэу нуме де че-й сунэтор,
Ка рэкоаря дин аугустул верий?

Ну-с сэрак ши трист, ну-с мик
Суб ардоаре май пот еу причепе:
Де копил еу ле плак кыте-ун пик
Унор кынь ши епелор дин степе.

Деачея еу ну м-ам пэстрат
Пентру тине ши еа, пентру аста.
Тристей вьець зэлог й-ам лэсат –
А поетулуй инимэ вастэ.

Деачея стау трист ши лэсат,
Ын окий обличь, фрунзрия,
Ка ши алтеле, симплэ ай стат,
Ка о сутэ де мий дин Русия.