Кынд те привеск ымь есте жале

Елена Баеш
                (С.Есенин «Мне грустно на тебя смотреть»)

Кынд те привеск ымь есте жале,
Вай, че дурере, че неказ!
Арама салчией дин вале
Ноуэ-н септембрие не-а рэмас.

Бузе стрэине ау рисипит
Кэлдура та, тоатэ вэпая.
Дин суфлет май кэ аморцит
Де паркэ май бурязэ плоая.

Ши че акум! Де еа н-ам фрикэ.
Ми се дескисе-о букурие.
Н-а май рэмас нич о нимикэ,
Доар мучегай ши носталжие.

Сэ мэ-нгрижеск ну ам путут
Де драгул вьеций лиништите,
Пуцине друмурь ам трекут,
Грешель май мулте-с сэвыршите.

Хазлие-й вяца, ну мэ мир.
Аша а фост, ши-аша рэмасе.
Ливада паркэ-й чимитир
Стропитэ ку местечень-оасе.

Ла фел вом ынфлори ши ной
Вом фылфыи ка ла ливадэ…
Де флорь ну сынт де-й ярна-н той,
Тристеця-н гынд сэ ну не кадэ.