Вчитель зелених очей

Екатерина Пенцова
Він всемогутній, суворий,
Наче вчитель моїх зелених очей.
Лягає поряд, щоб відпочити
Та врятуватись від тих ночей.

Від тих розмов,
Від тої ваги плечей,
Сильних своїх плечей.

Бо я на них,
На плечах твоїх,
І ти мене пронесеш
До того моря.
І там мене збережеш.

Ти покладеш мене
На золотистий,
Жовтогарячий пісок.
А море?
А море покличе своїх пташок.

Щоб заспівали вони мені
Щиро і голосно свої пісні,
Щоб я жила там
Немов у сні.