Де зиуа сэрутэрилор

Елена Баеш
Вом регэси ынтр-ун сэрут
Тот деспре че ной ам тэкут.
Ынтр-о атинжере де дор
Вом принде фокул стелелор.
Сэ ну-мь аштернь пе умерь гой
О хайнэ дин лынэ де ой,
Май бине ту сэ мэ сэруць
Де тоатэ лумя ка сэ уйць.
Ну мэ руга сэ ыць промит
Сэ те беск кум те-ам юбит,
Аступэ-мь гура-н сэрутэрь
Сэ уйт де тот че а фост ерь.
Ну-мь стрынже фиреле-нширате
Ту ласэ-ле аша, пе спате,
Кэч пэрул меу неастымпэрат
Ту ынкэ ну л-ай сэрутат.
Я-мь палма калдэ ши-о сэрутэ,
Сэ уйт де тоате мэ ажутэ
Ши стай аша, нелиништит,
Сэ-ць вэд сурысул дезморцит.