Бесхалум Гьажиева

Сажидин Саидгасанов
Шаир Сажидиназ      
Экрандилай вун акурла,
Агъ рубашка перем алаз,
Шалбуз-дагъ хьиз аквада вун,
Гъиле ручка-къелем аваз.

Аялринни рикІ ала вал,
Ктаб кІелиз аквадайла.
Гьар жуьредин нехишар тваз,
Ктабрихъ ви рахадайла.

Ви шиирар гужлубур хьуй,
Халкьдихъ галаз рахадайла.
Гьерекатар гурлубур хьуй,
Тик гуьнейра къекъведайла.

Сулеймана тІуб хкажна,
Сажидиназ гана эвер.
Тамамариз гайи буйругъ,
КуькІуьрнава нурлу гъетер.

Къекъвезва вун шумуд хуьре,
Чирун патал ери-бине.
Куьре Мелик мярекатди,
Туна чи кьил мадни вине.

Булахдин яд къайиди я,
Чай хъвадайвал чимиз кІандай.
Ви сивевай келимаяр,
Заз тухдалди лугьуз кІандай.

ГьикІ лагьайтІан лайихлу я,
Эй Сажидин, чІехи шаир.
Михьи рикІел къекъведа вун,
Гьар садаз бахш ийиз шиир.

Ви кІвачерин гел алачир,
Я дагъ амач, я багъ амач.
Сел хьиз физва къе ви уьмуьр,
Ваз ял ядай мажал амач.

Салам гуда вун акурла,
Ви гъил кьазвай гъвечІи, чІехи.
РикІ сагъ я ви, чанни зирек,
Амма са кІус кьил я рехи.

Салам гана, хабар кьурла,
Чакай хабар кьада вуна.
Гьар инсандиз рикІин къеняй,
Гьуьрметлу яз тада вуна.

Гьи мярекат хьайитІани
Кьилин устІар я Сажидин!
Пуд булахдай ятар хъвазвай,
Чун ви дустар я, Сажидин!

Тарифуниз лайих я вун,
Дамах гвачир чІехи шаир.
ГъвечІидазни чІехидазни,
Чешне я вун гуьзгуь шаир.

Ви сивевай дилавар мез,
Мадни ачух хьуй, Сажидин.
ЧІехи, чІехи тІвар къачуна,
Мадни артух хьуй, Сажидин!

Зи патай ваз, азиз стха,
Саламдин чар я кІевелай.
Бесхалума - ширин ваха,
Алуддач ви тІвар рикІелай!

Гьа икІ тІимил тир гафарал,
ЧІал туькІуьрна тамам я хьи!
Бесхалуман патай, стха,
РикІин ширин салам я хьи!