Мен на шоир, на гулом

Амир Аль-Шуара
"Мен на шоир, на гулом"

Мен на шоир, на гулом
На бастакор, на хофиз
Бани одам унутган
Мен бир дарвеш, мен ёлгиз

Мен саройни тарк этгач
Улар ёдидан кетдим
Энди болдим бегона
Уз дунёимга етдим

Канча-канча дустларим
Бахтли утган кунларим
Балки энди согингум
Сенла утган тунларим

У кунларни на унутиб
На ёдга сололмайман,
У кунлар энди йуклигин
Юракка айтолмайман