Ашыктырма

Фаниль Асфаров
Нинди халлэр булганда да
Атлар куып ашыктырма.
Эче жиллэр урап алса
Тик бирешеп кенэ калма.

Башны кутэр егылсанда
Тырышканнар гына басыр.
Хэтэр, тирэн, кара уйдан
Тузгэннэре юлын табар.

Сабыр булсан Ходай бирер
Бу доньяда бар затларга.
Сабырсызны алып китэр
Чиксез яман чит якларга.   

Тормыш бит ул узе ага
Э инешнен чишмэсе бар.
Авыр булсада барыр юл.
Туктамасан, булмас ул тар.

Юлын тапсан жае чыга
Янгыр яуса да, кояш бар.
Кара тоннэр бик тиз узар
Тырышканнарда, омет бар.