Сонет 505 Грабли Истории

Аллан Гурченко
                “Знаєте?.. Те, що держава – незалежна, тішить саме по собі.
                Правда, це не потрібно перебільшувати. Адже у нас уже
                закріпилася традиція – «наступати на граблі»,
                до того ж – постійно. І останнім часом це вже –
                як «танець на граблях». Неможливо логічно пояснити:
                чому? – коли українські патріоти здобувають
                якусь перемогу, вони тут же самі її віддають.
                Таке вже відбувалося  не один раз за ці 15 років.
                Потрібно стукати до кожного українського серця і голови,
                щоб ми якось виходили із цього зачарованого кола”
                (Т. Г. Петриненко: музикант, композитор, поет, співак,
                лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка; з інтерв’ю 30.08.06.)

История! Скажи, чему Ты учишь?..
Где спрятана, ответь, Твоя Мораль?..
И Человечество зачем Ты мучишь?..
Уже ль его ни капельки не жаль?!

Зачем всё те же Грабли подставляешь? -
куражишься веками над Челом...
Ведь Ты же всё Сама прекрасно знаешь:
История – наука ...ни о чём.

Да Ты же ничему людей не учишь!..
Они, прости, Тобой не дорожат!..
Мила им широка-дорога в ад!
За тропку в Рай – плевки одни получишь!..

Но Время на Оси Вселенной грезится Финалом...
До йоты всё Расписано* – от самого Начала.
09.02.2014
_____________
* Евангелие от Матфея 5:18.