СЕЛО МОЕ

Радко Стоянов 2
Ти си славно, мое село - слънце засияло,
хубостта на Рая взело- цяло разцъфтяло!

Мило бащино огнище, с обич сътворено,
древно българско градище - минало свещено!

В теб окопът пограничен още шепне тайни
за победен меч чиличен, за поля безкрайни!

Бакаджика, стар комита, накривил калпака,
за юнаци още пита, за Инджето чака!

В теб се ражда жито едро, песни Тунджа пее,
а в небето синьо, ведро, горд орел се рее!

В теб мъже, жени, ергени и моми красиви,
са честити и блажени, весели, щастливи!

Ти си радост, обич свята, балсам за душата!
Кът прекрасен в Долината- Раят на земята!