Приiздiть до Украiни

Светлана Шезденко
Приїздіть до України!
Не скудіє в нас душа,
Українець і до нині
Не кукує без гроша.
Всі, хто впевнитися хоче,
Чи не влізли ми в ярмо -
Глянете на власні очі,
Як ми тут ось живемо.
Хоч і рвуться в місто внуки -
Є ще люди на селі.
Прагнуть щиро їхні руки
До родючої землі.
Вам пред’явимо річдоки.
Хай там що, і хоч там як -
Не сумуємо ми доки
Є на самогон буряк!
І сальця ще вистачає,
І цибульки з часничком,
Та й ковбаска виручає
Зі смачним вареничком.
А картопелька на шкварках?!
Молочка плюс до снаги.
Яйця, курочка, сметанка,
Потім з сиром пироги.
Український борщ зігріє,
А до нього пампушки,
Рибка смажена в олії
Та пахучі галушки.
Огірочок, помідорчик,
Море ягід, фрукти є,
А з реберцями кагорчик -
Все домашнє, все СВОЄ-Є-Є!
Хутори ще не руїни,
Виживає ще село.
Приїздіть до України,
Буде всім тут весело!
Заспіваймо голосисто
В танці разом, як колись -
Співаки і танцюристи
Поки не перевелись.
Тай згадаємо про дружбу,
Що без перешкод була.
Сумніваєтеся - ну ж бо!
Чи була та загула?!
Нам ще є чим пригостити.
В цей для всіх нелегкий час
Без гостинців відпустити -
Це, пробачте, не для нас.
Приїздіть до України…
Ми чекаємо на Вас!!!