Падружка-Свякрушка

Наталья Шелестович
Сыноу гадавала,начэй не даспала,
Начэй не даспала-любоу аддавала.
Калi ж праляцелi тыя гадочкi?
З гнязда паляцелi твае галубочкi .
Прыйшла та часiна-жанiць свайго сына,
Жанiць свайго сына,бо вырас дзяцiна.
Чужая дзяучына яго будзе песцiць,
Сцялiць яму пасцельку,варыць яму есцi.
Падружка,падружка,цяпер ты свякрушка,
Чужая дзяучына хай будзе дачушкай.
Успомнi,як сама ты,была маладою,
Не стань для яе ты свякроукай лiхою.
Каб мiрна жылося,усе добра вялося,
Як трэба,да ладу,сваю дай параду.
Калi ж маладыя мо й кiнуцца у сварку,
Дык выпейце з мужам гарэлачкi чарку.
А каб жа няймела у жыццi болей скукi ,
Няхай нарадзяцца на шчасце унукi .