Зумрият Джабраилова

Сажидин Саидгасанов
СтIал Сулейман туштIани

Сажидин, на яхцIур шиир,
Багъишнава яхцIур рушаз.
Теснифнава пара магьир,
Зар халичаяр хьиз рашаз.

Тикрарзавач са гаф кьведра,
Гьардаз вичин шикил ава.
Гьар садаз са жуьре атир,
Гьар садахъ са гуьгьуьл ава.

ЯхцIур пIузарриз яхцIур ранг,
Язава на кагьул тушиз.
Садбурал на зардин перем,
АлукIзава, лагь на вучиз?

Гьар са рушан кьилел вуна,
АлукIзава къир-валаяр.
ЗакIалда юкь, яргъи кифер,
АлукIзава тик дабанар.

Чи Сулейман туштIани вун,
Са хуьруьнви я вун инсан.
Гьар са шиир, на Сажидин,
Теснифзава пара хъсан.
Пай ава ваз Сулейманан,
Зигьиндикай квачир нукьсан.
Мусаибни амайтIа чи,
Арха жедай чаз лап хъсан.

Заз бегенмиш я ви чIалар,
Мадни гьяркьуь хьуй куь лувар.
Вун акъудиз дагъдин кукIвал,
Зумрията туькIуьрна чIал.