Шайдаеврин хизандиз

Сажидин Саидгасанов
                Сажидин
Цмуррин хуьр багъ хьиз атай бегьердиз,
Югъ-къандивай ухшар жезва шегьердиз.
Гуьне хуьрер - къелеяр тир лезгийрин,
Тамашзава гьар экуьнин сегьердиз!

Килигайла цмурвийриз хъсанадиз,
Уьлкве машгьур Шайдаеврин хизандиз,
Вафалу тир къегьриманар тирди чеб,
Къе ашкара хьанва гьар са инсандиз!

Къизилдикай гъетер алай къуьнерал,
Кьве стхани стхадин хва генерал.
Чи баркаллу Мегьамед-Гьанифадин,
Руьгь хтана, къугъвазва чи кьилерал!

Гьажи-Къурбан-генерал ва илимдин
Тарихдин шагь – чи Мегьамед малимдин,
Доктор - философиядин къачур тIвар,
Экуь гъед я вах Гуьльнара алимдин!

Цмуррин хуьр – Алибеган Ватан тир,
Зияудин писателдал масан тир,
Темирханов Гьажимурад игитдал,
Гьар са касдал дамахзава хъсан тир!

Къе чи район Сулейманан тIвар алай,
Суварик ква ракъинин нур – яр алай.
Ихтияр це квез мубарак ийидай,
И гуьзел тир югъ ишигъдин зар алай!