Снегавiк

Ольга Жогло
    На дзiцячай пляцоуцы
 захварэу снегавiк:
 да туману i сонца
 ен зусiм не прывык.

 Заслязiлiся вочы,
 не трымаецца нос,
 i лячыць больш не хоча
 яго доктар Мароз.

 Дзецi Коля i Вася
 не прыходзяць гуляць,
 каб сказау хто трымайся,
 мог яшчэ б пастаяць.

 Ноччу снiцца, што быццам
 прыляцелi гракi...
 Ручайкамi iмчыцца
 снегавiк да ракi