пiсня

Жук Игорь 2
Їхав степами самотній козак,
Долю свою шукав,
Та на дніпровських крутих берегах
Обличчям до вітру став…

Омріяну хату він будував,
Хай з глини, але свою!
Землю орав, пісню співав
Про щастя у ріднім краю…

Та пісня красива була і сумна,
Тому і не мала кінця…
До нашого часу вона луна,
Розпалюючи серця…

Співати про щастя, про кращую долю
Судилося нам с тобою,
Та їхати диким, неораним полем
З торбиною мрій про волю…

 
   Та пісня лунає і плаче!
   І нас заворожує тим…
   Та може вже досить співати, козаче,
   Та разом збудуємо  Дім?