Про Шевченка

Алина Пугач
У школі вивчаємо творчість Шевченка,
Бо маємо знати його "Кобзаря".
Навчали любові його до словечка,
Батьки та прагнув до цього він сам.
Хотів розуміти в чом правда та кривда,
Де можна знайти розраду життя,
Як знати в чом криється справжня мова його майбуття.
За думку свою та за чесні слова,
Отримав він покарання.
Без права творити, залишився сам,
Від рідного слова відтятий...
І довелося йому цю кару від Бога самого прийняти,
А зараз ми можемо цілий світ з віршами його пройняти.
І завжди коли я читаю вірші,
Чутно мені відголосся:
"Творіть добрі люди, Ви маєте дар, Ви маєте жагу до слова.
Творіть добрі люди, Ви маєте дар,
Бо Бог Вам подарував цю прекрасну та милозвучну мову!"