Сойгэннэрне югалта курмэ

Фаниль Асфаров
      
Эй жаным! Син кая йоргэнсен?             
Соймэгэннэн эрну кургэнсен.
Кеше тузмэгэнне, тузгэнсен
Тэмугъ утларында койгэнсен...

Гумеремне зая уздырганда            
Кайларда сайрадын тургаем?         
Яшь чакларда сине очратырга      
Нигэ бирмэгэнче Ходаем. 
   
Оф-оф диям тотып кулынны          
Шаяртамын, убеп кытыклап.         
Битлэренэ алма тосе кертеп.         
Кукрэгемэ  кысам кочаклап.          

Курмэгэннен  курэсе килэ, бит
Белмэгэнне килэ, белэсе.
Икэу бергэ алдагы коннэрне
Яратышып килэ яшисе.

Йорэклэр, бергэ генэ янадыр.
Яна алмаганы  сунэдер.
Бэхет кунса югалта курмэ син!
Учларында,  сихри кугэрчен.