Нема слiв, о Господи, нема!

Богуслава Турянина
Як втілити в слова любов священну сина,
що просто йде на смерть, вродливий, молодий,
за твій стоцвітний край, вишнева Україно,
за світлий простір твій і обрій голубий!?...

                (А. Шмиглевський)


***
Немає слів, о Господи, немає!...
Нічим народ не можу підкріпить!...
Він там за нас у полум'ї згорає,
а я мовчу... й за миттю мить ковтаю,
мов сльози гіркії. Несила їх пролить!